Mu ema teeb vapustavalt head lasanjet. Läheb küll kaua aega, aga see mis ahjust välja tuleb on taevalik.
Tegemist on siis 3 sousti-hakkliha lasajega. Taimetoitlased kes liha ei söö võib vabalt jätta välja hakkliha, lisada lihtsalt igale kihile natuke juustu vahele, ja maitse on ikkagi jumalik.
Kõige targem on alati panna hakkliha praadima (ca.500g) ning hakata seejärel souste valmistama.
Vaja läheb:
500g hakkliha
400g riivjuustu
Rohelise sousti jaoks läheb vaja:
spinat või basiilik
1 pressitud küüs küüslauku
sool
200g hapukoort
ca 4 cl valget lauaveini ( 1 pitsi täis)
Valmistamine:
Seda kastet valmistatakse nagu tavalist hapukoorega sooja kastet pannil. Pannil küüslauk pruunistada, lisada spinat, hapukoor ja vein ning maitseained. Lasta keema.
Heleda sousti jaoks on vaja:
400g kodujuustu
basiilikut
soola, pipart
Valmistamine:
Pannile kodujuust ja basiilik, segada ja kuumutada ca 4-5 min. Lisada maitseained ning lasta keema.
Punase sousti jaoks läheb vaja:
200g värskeid tomateid või tomatipastat
1/2 purgist seeni (meie kasutame konserveeritud shampinjone)
1 keskmine sibul
1 küüslauguküün
soovi korral tsillit
valget lauaveini
Valmistamine:
Pannil pruunistada küüslauk, sibul, lisada seened, tompatipasta ja vein. Lasta keema.
Meie ei ole kunagi pastaplaate eelküpsetanud. Kui hakkliha on valmis praetud saame hakata lasanjet vormi panema, hakkliha tuleb jaotada 2ks. Vajame küpsetamiseks sügavat ahjuvormi. Kõigepealt paneme rohelise kastme põhja, peale paneme 100g riivjuustu ning siis lasanjeplaadid. Kui tervetest plaatidest ei tule välja teie vormi kuju, siis võib tükikesi juurde murda (terve vorm peab olema kaetud lasanjeplaaditega). Järgmiseks tuleb lisada hakkliha, selle peale hele soust ning uuesti nuudlid. Edasi tuleb lisada hakkliha, punane soust , 100g riivjuustu ja peale plaadid ning kõige peale ülejäänud riivjuust. Küpsetada ahjus 30 minutit 225 kraadi juures. Kindalsti tuleks ennem ahjust väljavõtmist kontrollida, kas plaadid on pehmed.
Võib teha ka punast või rohelist kastet 2 tükki, kuidas kellelegi meeldib.
Põhi peaks olema krõbe juustune ja nii ka pealt, ning maitsed peaksid keele alla viima. Meie pere 4 inimest saab sellest portsust iga-üks 2 korralikku tükki ja lasanje ongi otsas.
Head isu!
No comments:
Post a Comment