Thursday, September 4, 2014

Tomatipüreesupp

Kõige-kõige lemmikum on meil ikkagi tomati-toorjuustu püreesupp. Lihtne ning valmib 10-15 minutiga. Kui uuesti tegemiseks läheb lisan ka pildi!

Meid on 4 tükki ja sellest kogusest piisab nii, et kausike jääb ka järgmiseks päevaks.

Vaja läheb:
2 keskmist sibulat
2 küünt küüslauku
Soovi korral tsillit nii palju, kui arvate et on okei (meil läheb tavaliselt terve kaun)
1200g purustatud tomateid
200g Philadelphia original toorjuustu
Köögiviljapuljongi 1  kuubik
värsket või külmutatud basiilikut

Kuna see supp valmib väga kiiresti ja on ülimalt maitsev, siis tuleks seda kindlasti proovida.
Kuumuta potis õli, nii et terve potipõhi oleks kindalsti kaetud õliga. Lisa sibul ja küüslauk, pruunista natukene ning lisa teetassitäis kuuma vett, milles on juba lahustatud puljongikuubik. Kuna vesi läheb ka potis kohe keema siis lisa purustatud tomatid. (1200g peaks olema 4 purki) Keera natukene tuld pliidialt maha ja keeda ca. 10 minutit. Kui aeg täis, lisa basiilik, tsilli ja toorjuust ning mikserda see püreeks. Mina jällegi rohkem maitseaineid ei lisa, kuna kõik koostisosad annavad oma panuse maitsesse ning rohkem ei olegi vaja. Muidugi võib lisada soola, pipart juurde, kuid olen kindel, et see ei ole vajalik. Supp on parim soojalt, seistes läheb aga veel paremaks.

Head isu !

No comments:

Post a Comment