Kuna telefoniga pilti lisada ei saa, siis pikt tuleb hiljem, kook just valmis ja jahtub. Oleme teinud seda kooki väga mitu korda ja iga kord läheb aina paremaks. Selle koogi retsept on alguse saanud ja täiendust saanud ühest teisest toorjuustu koogist, mis on samuti väga maitsev, ning mille retsept tuleb ka siia õige pea. Tänasele koogile tegine natukene paksema põhja, kuna vanaemale põhi väga maitseb ja tema arvates eelmisel korral jäi seda väheks.
Põhi:
200g purustatud Digestive küpsiseid
130g toasooja võid
Täidis:
1 virsikukompott (poolikud virsikud)
300g toorjuustu
200 ml 10% rõõska koort
2 muna
100g suhkurt
3 sl mannat
Purustada küpsised ja segada toasooja võiga. Seejärel suruda lahtikäiva vormi põhja (22-24cm). Kindlasti oleks hea, kui vormi põhi oleks kaetud küpsetuspaberiga. Kui küpsised on vormi põhja surutud siis tuleb laotada põhjale poolikud virsikud nii, et keskelt jääb tühimik ja virsikud on ainult äärtes, kui keskele virsikuid panna, siis hakkab vormi põhjast vedelikku välja tilkuma. Seejärel valmista täidis. Lisa kõik ained peale manna kaussi ja sega miksriga läbi, kui segu on parajalt ühtlane, lisa manna. Seejärel vala täidis koogile ja pane kook eelkuumutatud 175-200 kraadisesse ahju. Lase küpseda ca 1h, kindlasti tuleks jälgida, kui kook on pealt kuldpruun, siis on kook valmis. Tänane küpsetusaeg võttis natukene üle tunni, kindlasti oleneb see ka ahjust... Kuid kui kook on kuldne pealt siis on ta kindlasti valmis .
Head isu!
No comments:
Post a Comment